akcije PU Varaždinske

Poražavajući rezultati izvješća PU Varaždinske - do sad je smrtno stradalo čak 13 osoba

PU Varaždinska

Objavljeno: 07.10.2016. 13:01

Zadnja izmjena: 07.10.2016. 13:38

Zbog čestih prometnih nesreća PU Varaždinska apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise. Prema njihovom izvješću, ove godine se na području Varaždinske županije dogodilo ukupno 904 prometnih nesreća, što je za 6% više u odnosu na isto razdoblje protekle godine kada se dogodilo 850 prometnih nesreća.

Od navedenog broja, u njih deset je smrtno je stradalo čak 13 osoba, što je opet više nego lani, budući da je protekle godine u ovo vrijem zabilježeno 7 poginulih osoba. 

Smrtno su stradali vozači osobnih vozila, motociklisti, suputnici, biciklist i pješaci.

Dogodile su se i 294 prometne nesreće u kojima je došlo do ozljeđivanja sudionika, dok su u istom razdoblju protekle godine zabilježene 273 prometne nesreće.

U navedenim prometnim nesrećama 63 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a tu bilježimo određeni pad u odnosu na proteklu godinu kada je bilo ozljeđeno njih 69.

Lakše tjelesne ozljede zadobilo je 319 osoba, dok je 2015. zadobilo 305 osoba. Bilo je i 601 prometna nesreća s materijalnom štetom. 

Glavni uzrok prometnih nesreća je neprimjerena brzina kretanja, slijedi nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje i jedna uslijed nepropisnog pretjecanja. Također je u šest prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama utvrđena i prisutnog alkohola. 

Prema statistici, najveći broj nesreća se događa za vikend i to u periodu od 18 do 23 sata.

PU Varaždinska će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu će se zajednički s policijskim službenicima međimurske, koprivničko-križevačke i krapinsko - zagorske županije provoditi pojačane aktivnosti i preventivno - represivne akcije. 

Tako nas od 10. do 16. listopada očekuje nadzor teretnih automobila i autobusa, 22. listopada nadzor brzine kretanja a u noći s 29. na 30. listopad nadzor vožnje pod utjecajem alkohola. 

Komentari