bizaran slučaj u lepoglavi

Posvađao se sa susjedom pa mu prijetio da će ga ispeći i pojesti

Objavljeno: 09.11.2022. 13:17

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 13:17

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Slučaj svađe dvojice susjeda iz Lepoglave završio je na sudu, a na kraju su obojica aktera proglašena krivima te moraju platiti odštetu za duševne boli.

Naime, kako prenosi Večernji list, muškarac Joža tužio je svog susjeda Štef jer mu je u siječnju ove godine oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu prijetio smrću. Susjed Štef je pak tužio Jožu jer mu je "psovao majku bosansku" i prijetio da će ga deportirati. Sud je donio odluku prema kojoj Štef mora platiti 19.500 kuna odštete, a Joža mora platiti svom susjedu 4.500 kuna. Prema presudi stoji da se Štef okrenuo prema Joži u prostorijama prekršajnog suda te "svinuvši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritišće okidač vatrenog oružja, pri tome oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost".

Zbog toga je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog kaznenog djela prijetnje. Prijetnji je prethodio događaj iz listopada prošle godine kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće te mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na cesti.

- Počeo je jako trubiti sirenom te ugasivši traktor počeo vikati "gdje je taj vrag, je** mu bog mater, ubit ću ga, je** mu bog mater". Nakon što sam izašao iz kuće, Štef je nastavio vikati i prijetiti "je** ti bog mater, ubit ću te, ispeći ću te i pojesti - tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

Inače, obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira te prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i obojica se na nju mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.

Komentari