policija o detaljima

Potjera kod Ljubešćice: Vrijeđao i prijetio policajcima, jednog od njih je i ozlijedio

Objavljeno: 08.09.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 08.09.2022. 11:39

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Jučer, 7. rujna oko 23.40 sati na cesti u Kapeli Kalničkoj policijski službenici Policijske postaje Novi Marof u kontroli prometa su signalizirajući palicom zaustavljali osobno vozilo, koje se nije zaustavilo, već je nastavilo kretanje.

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, policijski službenici službenim vozilom su krenuli za navedenim vozilom, koje je naglo skrenulo u dvorište kuće, te se parkiralo u radionicu. Provjerom je utvrđeno kako je vozilom upravljao muškarac starosti 41 godinu iz Kalničke Kapele.

Na početku policijskog postupanja navedeni muškarac je raznim pogrdnim riječima počeo vrijeđati policijske službenike, te prijetiti verbalno i fizičkim napadom, nakon čega je prema jednom policijskom službeniku počinio prisilu. Policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile, te je priveden u prostorije Policijske postaje na kriminalističko istraživanje.

U prostorije policije pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koji su pregledom utvrdili kako privedeni 41-godišnjak nije zadobio nikakve ozljede, dok je policijski službenik zadobio lakše ozljede.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 41-godišnjaka policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu.

Komentari