Biljevec: 7 tisuća pilića suočilo se sa vatrenom stihijom

Objavljeno: 27.02.2011. 14:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Čak 7 tisuća pilića suočilo se jutros s vatrenom stihijom na farmi pilića u mjestu Biljevec kraj Ivanca. Ni jedan pilić u požaru na sreću nije stradao no vlasnici farme ističu da je još preuranjeno govoriti o tome jer bi osjetljivi pilići mogli naknadno "poginuti" zbog udisanja plinova.

Požar na farmi pilića površine oko tisuću kvadratnih metara brzom su intervencijom ugasili pripadnici nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava. U požaru je izgorio dio krovišta u dijelu farme u kojem nije bilo pilića. Što je bio uzrok požara još se ne zna no nagađa se da je riječ o neispravnim instalacijama.

Vlasnici farme istaknuli su da su uspjeli spasiti svih oko 7 tisuća pilića od vatrene stihije no strahuju da bi posljedica požara ipak moglo biti. Pilići su naime iznimno osjetljive životinje i u narednim danima neki od njih bi mogli bi podlegnuti udisanju plinova koji su se širili za vrijeme požara.

Nakon što je obavljen očevid vlasnici farme, susjedi i prijatelji krenuli su u raščišćavanje nereda uzrokovanog požarom i saniranje štete. Materijalna šteta još nije utvrđena no nagađa se da bi mogla dosegnuti i nekoliko desetaka tisuća kuna.


FOTO: Andrej Švoger / CROPIX



Komentari