počivao u miru

Preminuo generalni direktor poduzeća Ferro-Preis Marijan Nöthig, rođeni Varaždinac

Objavljeno: 24.01.2022. 13:11

Zadnja izmjena: 24.01.2022. 13:12

U dobi od 49 godina preminuo je Marijan Nöthig, generalni direktor poduzeća Ferro-Preis, jedne od najvećih ljevaonice na području jugoistočne Europe.

Posljednji ispraćaj Marijana Nöthig će biti na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14:00 sati. Od pokojnika su se oprostili njegovi djelatnici sa emotivnom porukom:

- Nedostajati će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem. Počivao u miru - napisali su.

Marijan Nöthig rođen je 1972. godine u Varaždinu, diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a poslovnu karijeru započeo je u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, gdje stječe i iskustvo rada na projektima u inozemstvu. U Ferro-Preisu je od 2011 g., prvo na radnom mjestu direktora prodaje i marketinga, a od 2019. godine postaje generalni direktor društva. Inače, tvrtka Ferro-Preis d.o.o. sljednik je tvornice ranije poznate pod imenom Ljevaonica Čakovec, a od 1991. godine posluju u sklopu Preis Group sa sjedištem u Austriji. U tvrtki Ferro-Preis trenutno je zaposleno dvjestotinjak radnika, koji godišnje proizvedu oko 9.000 tona odljevaka te ostvaraju godišnji prihod na razini 17 milijuna eura.

Komentari