PADALE TEŠKE RIJEČI

LUDBREG - Evo kako je obiteljska svađa zbog kupnje kruha završila na sudu

Objavljeno: 15.07.2021. 14:42

Zadnja izmjena: 15.07.2021. 14:42

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Općinski sud u Varaždinu donio je presudu kojom se 40-godišnjeg muškarca iz Ludbrega i njegovu 17-godišnju pokćerku tereti za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Muškarcu je izrečena novčana kazna od 600 kuna, dok se prema djevojčici primjenjuje odgojna mjera sudski ukor. Kako stoji u presudi Općinskog suda u Varaždinu koja je dostupna na stranicama e-Oglasne ploče sudova, dana 15. kolovoza 2020. 17-godišnja je pokćerka bila u stanu i čuvala je dvije mlađe polusestre, dok je očuh otišao obaviti tehnički pregled automobila i usput je namjeravao kupiti kruh, a majka je bila na poslu. Kako je on na tehničkom pregledu morao boraviti duže nego očekivano, na mobitel ga je nekoliko puta nazvala pokćerka koja je čuvala polusestre. Rekla mu je da se požuri kući uz riječi "J*** ti pas mater, da ti j*** pas mater, tebi treba sat i pol da kupiš kruha!", međutim on nije mogao, a kada je pregled bio gotov, otišao je kući.

Nadalje, kako stoji u službenim dokumentima, u trenutku kada je ona njega na mobitel zvala, psovala je i bila ljuta jer joj se žurilo da izađe iz kuće. Kako je njega postupak pokćerke razljutio, otišao je na radno mjesto nevjenčane supruge i govorio joj da pripazi kako se pokćerka ponaša uz riječi "J*** ti bok mater, pripazi si na dijete!". Nakon toga incidenta, supruga je muškarca prijavila policiji. 

Okrivljeni muškarac dužan je platiti izrečenu novčanu kaznu uz troškove postupka, dok je okrivljena maloljetnica u cijelosti oslobođena plaćanja troškova postupka budući da ide u srednju školu i da ju uzdržavaju roditelji.

Komentari