Prevarila poduzeće za 864 tisuće kuna

Objavljeno: 30.03.2011. 13:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: ilustracija

U posljednje vrijeme varaždinska policija ima pune ruke posla s gospodarskim kriminalom. Pronevjere, utaje, krivotvorenja naloga za plaćanje samo su neka od kaznenih djela s kojima se u sve većem opsegu susreće varaždinska policija.

Tako je varaždinska policija ovih dana dovršila i istraživanje nad 52-godišnjom ženom koju se sumnjiči da je prevarila poduzeće za iznos od oko 864 tisuće kuna.

Policija ju sumnjiči da je krivotvorila pet naloga za plaćanje.

Naime, nakon što je kasnila s plaćanjem preuzete robe oštećenom trgovačkom društvu više od 150 dana, a u cilju isporuke nove pošiljke robe, početkom kolovoza prošle godine izdala je bjanko zadužnicu na iznos od 500 tisuća kuna u korist oštećenog trgovačkog društva, iako je znala da je njezino trgovačkog društvo prezaduženo te neće moći podmiriti dospjele obveze.

Također je utvrđeno da je sredinom studenog 2010. godine s namjerom obmanjivanja odgovornih osoba oštećenog trgovačkog društva, a u cilju isporuke naručene robe, krivotvorila pet naloga za plaćanje te iste putem fax uređaja proslijedila oštećenima.

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za navedena kaznena djela, a protiv njenog trgovačkog društva za ista kaznena djela u svezi članka 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba.

Inače, optužena je bila na čelu trgovačkog društva iz Međimurja, a kaznenim djelom oštetila je varaždinsku podružnicu trgovačkog društva iz Zagreba.

Spomenimo i to da je varaždinska policija 2010. godine,  zabilježila čak 179% djela gospodarskog kriminala više nego u odnosu na godinu ranije.

Gospodarski kriminal na varaždinskom području tako je lani bio "težak" čak 120 milijuna kuna, što je za 17 milijuna kuna više nego u odnosu na 2009. godinu.

Komentari