Presuda 8. lipnja

Pri kraju postupak na Županijskom sudu u Varaždinu protiv čelnika ivanečkog ITAS-a

Objavljeno: 01.06.2016. 13:55

Zadnja izmjena: 01.06.2016. 14:59

Foto: Ivan Tomašković

Postupak na Županijskom sudu u Varaždinu koji se vodi protiv čelnika ivanečke tvrtke ITAS stigao je do samog kraja, a izricanje presude zakazano je za 8. lipnja. 

U slučaju protiv čelnika ivanečke tvrtke ITAS. Ivana Canjugu, Mariju Brezovec, njenog sina Bojana Brezovca i Editu Zebec te tvrtke Nekretnine Breza i B=Breza tereti se da su ITAS oštetili za više od 10 milijuna kuna u razdoblju od 2003. do 2006. godine.

Prodaja odmarališta

Inače, inkriminirane radnje odnose se i na prodaju četiri zgrade radničkog odmarališta ITAS-a sa zemljištem na Pagu tvrtki B=Breza.

Na današnjoj raspravi je tako svjedok optužbe Igor Pavlic, inače sudac Županijskog suda. On je s građevinskim vještakom Nevenom Mlakarom išao na procjenu odmarališta na Pagu,a bilo je to u veljači 2007. godine.

- Kad smo stigli u mjesto, mještani su se interesirali o cijeni nekretnina. Inače, ne sjećam se točno lokacije nekretnine, a ne znam uopće tko je taj mještanin koji je se interesirao za kupnju - rekao je svjedok Pavlic.

Inače sud je odbacio prijedlog obrane za dopunskim financijsko - knjigovodstvenim vještačenjem, no u spis je ušao dokument Porezne uprave o vrijednosti odmarališta od 211.000 kuna.

U završnom govoru zastupnik optužbe istaknuo je kako u potpunosti stoji kod optužbi.

- Dokazano je da su optuženi počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret. To je utvrđeno financijsko - knjigovodstvenim vještačenjem i pri utvrđivanju vrijednosti nekretnina kod građevinskog vještačenja - rekao je Darko Galić, zastupnik ŽDO-a.

Traže oslobađanje

Inače, branitelj prvooptuženog Ivana Canjuge istaknuo je u završnom govoru su nekretnine prodane u funkciji povećanja profitabilnosti tvrtke ITAS kako bi se sačuvalo poslovanje.

Također ni branitelj drugooptužene Marije Brezovec ne vidi krimen svoje klijentice.

- Postupci nisu bili štetni. Radnici su pružali velike otpore upravi društva, čak su joj i spriječili ulazak u prostorije. Prijetili su štrajkovima i nije bio moguć zdrav način poslovanja uz takav otpor - rekao je branitelj Marije Brezovec.

Presuda je zakazana za 8. lipnja od 14,30 sati.

Komentari