Prigorac: Pijani mladić automobilom naletio na pješaka i teško ga ozlijedio

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 09.11.2015. 11:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

U Prigorcu se u nedjelju dogodila prometne nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 39-godišnji pješak.

U ranim jutarnjim satima mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.47 promila u smjeru Ivanca. Dolaskom u lijevi nepregledni zavoj, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku,  te utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao na suprotnu prometnu traku. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario 39-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz lijevi rub kolnika. Ozlijeđeni je pješak prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je utvrđeno da se radi o teškim ozljedama.

Medicinska je pomoć pružena i vozaču osobnog vozila, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Prometna nesreća u Breznici

U nedjelju se dogodila i prometna nesreća u Brezinici, a ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Zagreba prema Varaždinu. Dolaskom u blagi desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 68-godišnjak.

Nakon udara, oba su se vozila zanijela i udarila u metalnu zaštitnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 9.50 sati dionica državne ceste Breznički Hum – Breznica, bila je zatvorena za sav promet, te se isti odvijao obilazno.

Komentari