incident

VARAŽDIN: Pijan ušao u crkvu, župniku oteo knjigu, pušio i psovao Boga

Kako nam je dojavio još uvijek uznemireni svjedok događaja, mladić je u crkvu ušao s upaljenom cigaretom u ustima, te prišao oltaru, gdje je - na zaprepaštenje prisutnih - počeo listati misal...

Vijest čitatelja/eVaraždin

Objavljeno: 04.11.2020. 19:16

Zadnja izmjena: 05.11.2020. 08:17

Mladić u ranim 20-im godinama večeras je netom po završetku večernje mise ušao u crkvu Svetog Nikole u Varaždinu, te započeo prostački sukob sa svećenikom i vjernicima.

Kako nam je dojavio još uvijek uznemireni svjedok događaja, mladić je u crkvu ušao s upaljenom cigaretom u rukama, te prišao oltaru, gdje je - na zaprepaštenje prisutnih - počeo listati misal. Nakon što ga je svećenik verbalno udaljio s oltara, mladić je sjeo u prvu klupu, nastavio pušiti cigaretu i počeo psovati vjernicima koji su ga pokušali udaljiti iz crkve.

A onda je rekao da je gladan...

- To su bile nevjerojatne psovke kojima nas je „častio“. Svećenik mu je pokušavao objasniti da u crkvi nije mjesto takvom ponašanju, ali bezuspješno. Izašao je tek na nagovor jednog mlađeg gospodina – rekao nam je svjedok događaja.

Mladić je, kažu, bio vidno pod utjecajem alkohola ili nekog drugog opijata, a nakon što je „scena“ završila....

– Požalio se da je gladan. Gospodin koji ga je izveo van kupio mu je nešto u obližnjoj pekari – otkrio nam je svjedok.

Kako doznajemo, policijski službenici napravili su zapisnik o nemilom događaju, a doznajmo i kako je mladić već otprije poznat policiji...

Komentari