opreza nikad dosta

PRIJEVARA Predstavili se kao djelatnici za telekomunikacije pa od 81-godišnjaka ukrali 13 tisuća kuna

Objavljeno: 07.12.2017. 10:38

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 10:46

Jučer su oko 11 sati u dvorište obiteljske kuće 81-godišnjaka u mjestu Kračevec došle dvije nepoznate muške osobe koje su se predstavile kao djelatnici jednog poduzeća za telekomunikacije te izjavili kako moraju provjeriti priključak telefona. Evo što se dalje dogodilo...

Kako doznajemo od policije, tijekom razgovora jedan je muškarac u jednoj prostoriji uzimao podatke od vlasnika dok je drugi muškarac za to vrijeme iskoristio nepažnju i iz druge sobe otuđio novčani iznos od 13 tisuća kuna nakon čega su otišli.

Policija poduzima mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela te isto tako upozoravaju građane da prilikom puštanja nepoznatih osoba u stan ili kuću zbog provjera instalacija, priključaka i slično, obavezno budu prisutni uz osobe cijelo vrijeme i neka ih ne ostavljaju same.

Evo još nekih korisnih savjeta

Također, ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje službenu iskaznicu koju su sve službene osobe dužne imati i dati na uvid, a ukoliko vam je osoba sumnjiva, telefonski provjerite u instituciju iz koje dolaze, zapišite broj iskaznice i radnog naloga koji osobe imaju kod sebe te zapišite broj registracije vozila s kojim su osobe stigle.

Komentari