OKOLNOSTI SU SADA RAZJAŠNJENE

IZ POLICIJE POTVRĐUJU: 'Sredstva prisile upotrijebljena su opravdano i zakonito jer se maloljetnik nasilnički ponašao

Objavljeno: 21.02.2018. 15:56

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 16:07

Vezano uz događaj o postupanju varaždinskih policijskih službenika prema 17-godišnjem maloljetniku koji je 18. veljače narušavao javni red i mir, iz policije obavještavaju da su u cijelosti razjašnjenje sve okolnosti događaja, a posebice okolnosti koje su odredile postupanje policajaca prema njemu. Evo što kažu.

Prisjetimo se, 17-godišnjak je 18. veljače neposredno iza ponoći, prilikom izlaska iz noćnog kluba, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira  vikanjem i vrijeđanjem gostiju noćnog kluba, da bi u jednom trenutku i fizički nasrnuo na 22-godišnjaka te drvenom letvom napao trojicu mladića starosti 20, 22 i 23 godine.

Kako potvrđuju iz policije, glavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio je stručni tim koji se uključio u prikupljanje svih obavijestiti o uporabi sredstava prisile prema 17-godišnjaku, a pregledom snimke, potvrđeno je da su sredstva prisile upotrijebljena opravdano i zakonito budući se maloljetnik nasilnički ponašao, prijetila je opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika, a na upozorenja i zapovijedi da se smiri maloljetnik se oglušio.

Pored ostalog, uvidom u službenu dokumentaciju utvrđeno je kako su nakon uporabe tjelesne snage i sredstva za vezivanje, 17-godišnjak i njegova majka izjavili da nemaju primjedbi na postupak uporabe sredstava prisile od strane policijskih službenika, što su vlastoručno upisali i potpisali.

 

 

 

Komentari