Pritvoren razbojnik iz Varaždina koji je prodavačicama prijetio plastičnim pištoljem

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 30.03.2015. 18:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje i donijelo rješenje o provođenju istrage 34-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva, pokušaja razbojništva i krađe.

Postoji osnovana sumnja da je on 25. ožujka ove godine u Varaždinu, maskiran vunenom kapom prišao vratima kioska, prislonio prodavačici na usta plastični pištolj i zatražio novac. Zatim je sam uzeo iz ladice uzeo 280 kuna te se pokušao udaljiti, ali su ga u bijegu zaustavili i spriječili građani.

Ujedno, postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak 5. prosinca prošle godine u prodavaonici u Varaždinu, maskiran vunenom kapom, držeći u ruci plastični pištolj rekao prodavačici da se radi o pljački i od nje zatražio da se makne od blagajne kako bi mogao uzeti novac. Kako su prodavačice počele bacati na njega razne artikle i predmete iz inventara trgovine, tako je napustio prodavaonicu ne uzevši ništa.

Sumnja se da je 25. ožujka ove godine ispred srednje škole u Varaždinu, uzeo i zadržao za sebe bicikl vrijedan više od 2.000 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari