ozlijeđena 31 osoba

Video - Objavljeni detalji nesreće u Breznici: 12 poginulih, išli su u Međugorje

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević dodala je kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je, koliko je to bilo moguće, autobus pregledan i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i popis putnika...
Objavljeno: 06.08.2022. 10:34

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 10:55

Jutros oko 5:40 sati u Breznici autobus poljskih registracijskih oznaka na autocesti kod Brezničkog Huma sletio je s kolnika, što je rezulturalo većim brojem poginulih i ozlijeđenih, povodom čega je sazvana konferencija za medije kod Opće bolnice Varaždin.

Kako je rekao ministar Davor Božinović, u autobusu koji je iz okolice Varšave krenuo na put za Međugorje smrtno je stradalo 12 osoba, dok je još 31 osoba ozlijeđena te prevezena u bolnice u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu. Sam uzrok nesreće još se utvrđuje, a na konferenciji za medije iznesene su trenutno dostupne informacije.

- Nažalost, više osoba je teško ozlijeđenih. Autobus je krenuo iz blizine Varšave, a radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje. Od jutra smo u kontaktu s poljskim veleposlanikom u Hrvatskoj. Zahvaljujem na brzini reakcije svim hitnim službama. Ta dionica će danas imati otežanu regulaciju prometa, no svi maksimalno rade svoj posao. U ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su ozlijeđeni. Nema nikoga tko je prošao bez ozljede - rekao je Božinović.

18 teško ozlijeđenih

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević dodala je kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je, koliko je to bilo moguće, autobus pregledan i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i popis putnika.

- Od ukupno 16 timova zdravstvene službe, njih je 14 iz Varaždinske županije, dok su dva došla iz Zagrebačke i Međimurske županije. Dobili su dojavu u 5:35 sati. Prvi tim je bio u 5:48 na licu mjesta, a akcija je proglašena završenom u 7:55 sati. Ukupno 18 teško ozlijeđenih pacijenata prevezeno je za Zagreb. Prema trenutnim informacijama, ozlijeđene su ukupno 43 osobe, od čega je 12 poginulih. Ukupno 11 osoba je preminulo na licu mjesta, a jedna je dodatno preminula pri dolasku na "Rebro" - rekla je Grba-Bujević.

Komentari