Prometna nesreća već prvog dana novog režima rada semafora u Turčinu

Objavljeno: 20.02.2015. 10:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: PU varaždinska

Već prvog dana nakon što je započeo novi režim rada semafora u Turčinu, na spomenutom raskrižju u četvrtak, 19. veljače, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a dvoje vozača kažnjeno je novčanom kaznom i oduzimanjem vozačke dozvole jer su prošli kroz crveno svijetlo.

Prometna se nesreća dogodila oko 17 sati kada je osobno vozilo naletjelo na automobil koji je stajao na semaforu zbog upaljenog crvenog svijetla.

Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždin Brega. Dolaskom pred raskrižje s Kolodvorskom ulicom na kojem je promet reguliran semaforom, zbog nepropisne je brzine kretanja, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio vozila što je stajalo zbog upaljenog crvenog svijetla na semaforu. Tim vozilom upravljao je 51-godišnjak, a visina štet nastale na njegovom automobilu procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

>> Novi režim rada semafora na raskrižju u Turčinu

Policijska uprava varaždinska podsjeća vozače da je počeo novi režim rada semafora i poziva ih na oprez.

- Podsjećamo da je od jučer  na navedenom raskrižju promijenjen režim rada semafora iz moda trepćuće žutog svjetla u redovan režim rada semafora, a poradi zaštite svih sudionika u prometu. Još jednom pozivamo vozače na oprez - naglasili su iz PU varaždinske.

Osim navedene prometne nesreće, policijski su službenici tijekom jučerašnjeg dana na ovom raskrižju utvrdili i dva prekršaja nepoštivanja crvenog svjetla.

Vozači su sankcionirani izdavanjem prekršajnog naloga kojim im je izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Kako je izvijestila PU varaždinska, do promjene režima došlo je radi zaštite svih sudionika u prometu, a posebno djece i drugih pješaka te poboljšanja protočnosti prometa vozača koji se uključuju iz smjera lokalne ceste 25 077 i Kolodvorske ulice.

- Vezano uz navedeno skrećemo pozornost vozačima  da prilikom nailaska na raskrižje obrate pozornost i  prilagode brzinu kretanja kako bi poštivali svjetlosne oznake. Također molimo pješake da poštuju svjetlosne znakove i kolnik prelaze u trenutku upaljenog zelenog svjetla, a s obzirom da se radi  o režimu  detektorskog  modula prelaska kolnika da pritiskom na najavni uređaj  prethodno najave svoj prelazak - istaknuli su iz PU varaždinske.

 

Komentari