prijevara na ulici

Pronašao zlatnu narukvicu na ulici, a onda ostao bez nekoliko stotina kuna

PU varaždinska

Objavljeno: 09.08.2016. 08:38

Zadnja izmjena: 09.08.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68- godišnjaka da su ga prevarile dvije nepoznate muške osobe. Prema prijavi, on je u srijedu, 3. kolovoza tijekom jutarnjih sati u ulici Braće Radić u Varaždinu, zajedno s jednim od nepoznatih muškaraca ugledao narukvicu nalik na zlatnu.

U tom im je trenutku pristupio drugi muškarac, koji se predstavio kao urar i izjavio da narukvica vrijedi nekoliko tisuća kuna. Prvi muškarac je od 68-godišnjaka zatražio iznos od više stotina kuna kao polog, uz obećanje da će se naći naknadno kako bi mu donio novac dobiven prodajom narukvice, da podjele dobit. Nepoznati muškarac nije došao na dogovoreno mjesto te ostavio 68-godišnjaka prevarenog za nekoliko stotina kuna.

Ovom prilikom PU varaždinska skreće pozornost građanima da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prevaranata da se domognu nepripadajuće imovinske koristi. Ukoliko ipak dođe do prijevare, policiji će uvelike pomoći upamtite li izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i sl.), karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) i druge korisne informacije. 

Komentari