upozorenje policije

Varaždinka pronašla oglas za kredit, uplatila novce. Ostala bez novaca, ali i bez kredita

Objavljeno: 26.05.2023. 09:24

Zadnja izmjena: 26.05.2023. 09:24

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, ona je tijekom mjeseca svibnja na društvenim mrežama pronašla oglas vezan za kreditiranje. Stupila je u kontakt s osobom putem poruka te je bila dovedena u zabludu da će dobiti kredit, i na temelju toga uplatila je novčani iznos od oko 840 eura za potrebe raznih obrada, poreza i provizija kredita. Do dana podnošenja prijave nije dobila kredit, te više ne može stupiti u kontakt s osobom sa kojom je dogovorila kredit. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192! - upozoravaju iz policije.

Komentari