pojačani nadzor prometa

Proteklog vikenda čak 194 prometnih prekršaja: Pet ih telefoniralo, jedan se i trijeznio u policiji

Objavljeno: 27.11.2023. 10:59

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 11:09

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, u tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 194 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 19 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 80 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.67 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i zadržan u posebnoj prostoriji do otrježnjenja.

- U petak, 24. studenog u 20.20 sati u ulici Brigade braće Radić u Vrbanovcu, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 70-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.63 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola - naveli su iz Policijske uprave varaždinske.

Komentari