buđenje lopova

Provalnici prionuli na "posao", jedan čak izazvao i požar

Objavljeno: 13.02.2017. 13:06

Zadnja izmjena: 13.02.2017. 13:21

Foto: Ilustracija

U posljednjih nekoliko dana provalnici su se pojačano aktivirali te u posljednjih nekoliko dana provaljivali u trgovine, automobile, kuće, garaže i urede - a pritom se nisu ustručavali ni od izazivanja požara.

Bez novaca i cigareta još neutvrđene vrijednosti ostala je varaždinska trgovina u ulici Augusta Šenoe u koju je provaljeno u noći s četvrtka na petak. 

Automobili na meti

U petak je provaljeno u automobil na parkiralištu u Petra Krešimira IV i ukradena je torbica s kozmetikom i nakitom u vlasništvu 38-godišnjakinje. Šteta se u ovom slučaju procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Dan kasnije je iz automobila u varaždinskoj ulici M. P. Miškine 27-godišnjakinji ukraden laptop s torbom - čime je vlasnica oštećena za nekoliko tisuća kuna.

U noći s petka na subotu lopov je iz garaže u Svibovcu Podravskom otuđio desetak kilograma smrznutog mesa, preko 10 kg suhih kobasica, nekoliko desetaka litara rakije - sveukupno oštetivši 56-godišnjeg vlasništva za više tisuća kuna. Negdje tijekom proteklog tjedna provalnik je iz kuće u Tonimirovoj ulici u Varaždinu odnio stvari još neutvrđene vrijednosti.

Zapalio pa pobjegao

Najozbiljniji se incident dogodio u noći s četvrtka na petak u Gajevoj ulici u Varaždinu, gdje je nepoznati počinitelj provalio u prostorije agencije za promet nekretninama. Tom je prilikom ispreturao stvari no nije ništa otuđio. Nakon toga je najvjerojatnije u namjeri prikrivanja tragova zapalio nekoliko fascikala s raznim dokumentima.

Požar se potom proširio na druge predmete u prostoriji te se nakon nekog vremena sam ugasio. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Za sad policija traga za počiniteljima svih ovih nedjela.

 

 

 

           

Komentari