detalji iz dorha

Provedeno prvo ispitivanje taksista koji je na zebri usmrtio 15-godišnjakinju

Objavljeno: 14.12.2022. 10:54

Zadnja izmjena: 14.12.2022. 10:54

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Strašna tragedija dogodila se proteklog petka navečer u Varaždinu kada se vozač taksija nije zaustavio na pješačkom prijelazu, te je udario dvije pješakinje u Ulici Zrinskih i Frankopana, 15-godišnjakinju koja je kasnije preminula i 43-godišnjakinju. Državno odvjetništvo sada je provelo prvo ispitivanje uhićenog.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. prosinca 2022., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako stoji na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 9. prosinca 2022. u Varaždinu, upravljajući taksi-vozilom, kršeći prometne propise kod približavanja obilježenom pješačkom prijelazu propustio upravljati vozilom osobitim oprezom i brzinom kojom u slučaju potrebe može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred pješačkog prijelaza.

Nadalje stoji kako se osnovano sumnja da uslijed navedenog nije pravovremeno uočio dvije pješakinje koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza i nije mogao pravovremeno zaustaviti vozilo, već je njegovim prednjim dijelom udario pješakinje i odbacio ih na kolnik pri čemu je 15-godišnjakinja zadobila teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici. 

Također navode kako je Državno odvjetništvo podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Komentari