IZVIJESTILA PU VARAŽDINSKA

Prvi slučaj u županiji: Evo gdje je oduzeto vozilo zbog ponavljanja prekršaja

Objavljeno: 06.09.2021. 11:49

Zadnja izmjena: 06.09.2021. 11:56

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Postaja prometne policije Varaždin zaprimila je pravomoćnu presudu Općinskog suda u Varaždinu, kojom je muškarcu starosti 38 godina inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja trajno oduzeto osobno vozilo u korist Republike Hrvatske.

Naime, navedeni muškarac je 17. srpnja 2021. godine na Bombellesovoj cesti u Varaždinu upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg, neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Osim što mu je navedenom presudom trajno oduzeto osobno vozilo izrečena mu je i kazna zatvora u trajanju od 60 dana, ukupna novčana kazna u iznosu od 27.000 kuna, te je dužan podmiriti i troškove premještanja oduzetog mu osobnog vozila.

Policijska uprava varaždinska napominje kako je ovo prvi slučaj u Varaždinskoj županiji trajnog oduzimanja osobnog vozila recidivisti zbog počinjenih prometnih prekršaja, a takvih slučajeva u Republici Hrvatskoj u prethodne tri godine evidentirano je još samo tri.

Komentari