detalji požara

PU međimurska: Veliki požar u Čakovcu izazvalo je dvoje djece

Objavljeno: 07.07.2021. 10:07

Zadnja izmjena: 07.07.2021. 10:14

Foto: Face - Matija Posavec

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dva djeteta s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, izvijestili su iz PU međimurske.

Naime, u utorak, 29. lipnja 2021. godine oko 19 sati i 15 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izbio je požar na drvenim barakama vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Čakovcu. Nakon očevida, utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini, a nakon čega se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke sa sjedištem u Čakovcu te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu. Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta.

Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću (eksplozija plinskog ormarića i drugo), proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (rastopljene rolete i popucala prozorska stakla, oštećeno dostavno vozilo i drugo), nagorjela cerada natkrivene terase od padajućeg pepela vlasništvo ugostiteljskog obrta sa sjedištem u Čakovcu, objekt tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (nagorjeli informativni panoi i drugo) te ugostiteljski objekt sa sjedištem u Čakovcu (popucala prozorska stakla, izgorjeli sanduci u skladištu i drugo).

Za dva djeteta podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

 

Komentari