pelene stigle iz međimurja

PU Varaždinska pronašla osobe odgovorne za rabljene pelene u varaždinskom jezeru

PU Varaždinska

Objavljeno: 20.10.2016. 10:57

Foto: Arhiva

Sredinom svibnja ove godine smo pisali o rabljenim pelenama za odrasle koje su plutale varaždinskim jezerom. Pelene su bile upakirane u velike plastične vreće, a dio njih je potonuo, dok se dio rastvorio pri čemu je došlo do zagađenja vode.

>> Tko je u Varaždinsko jezero bacio pedesetak vreća s rabljenim pelenama?

Čitatelji su izvještavali i slali nimalo ugodne fotografije ugrožavanja okoliša otpadom, a policijski službenici Policijske postaje Varaždinske su poduzimali sve radnje i mjere kako bi pronašli počinitelje ovog kaznenog djela.

>> Nepoznatoj osobi koja je u Dravu bacila vreće s rabljenim pelenama slijedi kaznena prijava

Sav predani rad PU Varaždinske se isplatio, te su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad muškarcima starosti 62 i 36 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom.

Muškarac u dobi od 62 godine, inače punomoćnik jednog obiteljskog doma za starije osobe s područja Međimurja, je 17. svibnja predao muškoj osobi u dobi od 36 godina oko 90 PVC vreća ispunjenih rabljenim pelenama za odrasle.

Idući dan, 36-godišnjak je te pelene bacio u odvodni kanal HE Varaždin, pri čemu je došlo do zagađenja vode. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o neopasnom medicinskom otpadu kojeg su ustanove, u kojem taj otpad nastaje, dužne predati ovlaštenim osobama za gospodarenje tom vrstom otpada.

No, ovaj obiteljski dom za starije osobe ddokumentaciju vezano uz odlaganje takvog otpada ne posjeduje od samog početka poslovanja obiteljskog doma. Protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podignuta kaznena prijava. 

 

Komentari