Ogorčeni Zdravko Hudler

Radnik izgubio spor protiv Aquatehnike: Egzekutori su mi davno presudili, no pravdu na sudu nisam pronašao

Objavljeno: 01.04.2016. 16:00

Zadnja izmjena: 01.04.2016. 17:18

Foto: Ivan Tomašković

Nakon nekoliko javih rasprava na Općinskom sudu u Varaždinu, donesena je prvostupanjska presuda u slučaju u kojem je bivši zaposlenik Zdravko Hudler tužio Aquatehniku. On je varaždinsku tvrtku tužio zbog toga što mu je uručen otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem, no sutkinja je danas odbacila Hudleru tužbu kao neosnovanu.

Hudler je jedan dio radnog vijeka proveo u Varkomu, a kasnije u Aquatehnici koja je u stopostotnom vlasništvu varaždinske komunalne trke. U listopadu 2014. godine uručen mu je otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem, a pravdu je potražio na Općinskom sudu u Varaždinu.

Spor je započeo 22. travnja prošle godine, a saslušani su Hudler, direktor Aquatehnike Gordan Novak te nekoliko radnika Aquatehnike.

Pratili ga detektivi

Inače, Novak je u kolovozu 2014 godine angažirao međimursku detektivsku tvrtku koja je pratila rukovodeći kadar u Aquatehnici. Ta usluga koštala je čak 26.000 kuna. Među praćenima bio je i Hudler, a praćenjem je detektivska tvrtka u utvrdila da on 11. i 12. kolovoza prošle godine nije bio na svom radnom mjestu, već u ugostiteljskim objektima te da je zloupotrijebio službena vozila tvrtke.

Baš zbog toga sutkinja Lidija Krašek odbacila je Hudlerovu tužnu kao neosnovanu.

- Napravili ste povrede ugovora o radnom odnosu. Ne možete tvrditi da ste radili u Lepoglavi, a bili ste u Varaždinu i rješavali privatne obveze tijekom radnog vremene. Dobili ste već jedno upozorenje i to se ponovilo - rekla je sutkinja Krašek i dodala to ne opravdava kršenje obveza iz radnog odnosa.

- Ako ste imali problema s direktorom to se tako ne rješava - dodala je sutkinja Općinskog suda.

Ogorčen

Riječ je o prvostupanjskoj presudi, a Hudler se na presudu može žaliti.

- Naravno da ćemo se žaliti. Jednostavno sam zgrožen i ogorčen. Egzekutori su mi davno presudili, ali samo sam očekivao pravdu na sudu. Žao mi je što je nisam pronašao. Ova presuda je protiv svih vrijednih radnika Aquatehnike - zaključio je Hudler.

Direktor Aquatehnike Gordan Novak zadovoljan je presudom, a nije želio ništa komentirati sve dok presuda ne bude pravomoćna.

Komentari