Sukob učenica

Ravnatelji škola o krvavom sukobu srednjoškolki: Kamo to sve skupa vodi, policija treba veće ovlasti

Objavljeno: 05.05.2016. 11:35

Zadnja izmjena: 05.05.2016. 12:12

Foto: Arhiva

Izvijestili smo o uzroku samog sukoba srednjoškolki u varaždinskom kafiću u Hallerovoj aleji, a o cijelom slučaju razgovarali smo ravnateljem Strojarske i prometne škole i ravnateljicom Gospodarske škole Varaždin.

>>Ljubomora uzrok krvavog sukoba srednjoškolki u varaždinskom kafiću

Ravnatelj Strojarske i prometne škole Milan Žunar za cijeli slučaj saznao je jučer preko medija, a upoznati su i roditelji unesrećene djevojke.

- Slučaj se dogodio izvan škole, izvan radnog vremena škole. Imamo određena saznanja o događaju i roditelji su upoznati s cijelim slučajem - rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole, čija je učenica trećeg razreda jučer stradala u sukobu s 18-godišnjakinjom iz Gospodarske škole Varaždin.

Doznali iz medija

Iz Gospodarske škole Varaždin također su za cijeli slučaj saznali iz medija.

- Slučaj se dogodio izvan škole, a uvijek postoji manje od jedan posto onih koji prve probleme. Kontaktirali smo policiju, no oni nisu dali podatke o cijelom slučaju. Žao mi je što se to dogodilo, a najviše mi je žao baš te djevojke - rekla je Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole koja je dodala kako će da dobiju potrebne informacije napraviti razgovor s 18-godišnjakinja koja je razbijenom čašom porezala 16-godišnjakinju.

- U ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Sigurno će se razgovarati s djevojkom, njezinim roditeljima  - objasnila je Kalogjera Novak koja je zabrinuta ponašanjem mladih.

Veće ovlasti

- Kamo sve to skupa vodi. Potrebno je školama i policiji dati veće ovlasti, kako bi se spriječili ovakvi slučajevi - dodala je Kalogjera Novak.

Ponašanjem mladih zabrinut je njezin kolega Žunar.

- Mladi ljudi u nekim trenucima nađu se u određenoj situaciju u kojoj se dosad nisu našli pa se ponašaju nepredvidljivo. S djevojkom koja je napadnuta predstoji nam rad jer je ona trenutno u društvo etiketirana - zaključio je Žunar.

Komentari