CRNA KRONIKA

Razbojstvo u Varaždinu: Izudarali ga alatom po glavi pa pobjegli

Objavljeno: 20.03.2022. 11:29

Zadnja izmjena: 20.03.2022. 11:45

Iz PU varaždinske stiglo je izvanredno priopćenje o razbojstvu u Varaždinu.

Prenosimo izvješće policije u cijelosti:

"U petak, 18. ožujka oko 19.40 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, dvojica maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina, počinili su razbojničku krađu na štetu 55-godišnjaka. Navedeni su provalili u trgovinu u Vrazovoj ulici, pri čemu ih je prolazeći pored trgovine, uočio oštećeni. On je ušao u trgovinu i zatvorio ulazna vrata u namjeri da ih zadrži do dolaska policije, no isti su ga u kraćem naguravanju izudarali alatom po glavi i pobjegli iz trgovine.

Navedene su ubrzo pronašli policijski službenici te su dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje, uz uporabu sredstava za vezivanje. U Policijskoj su upravi pregledai ih je liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da nisu zadobili ozljede uslijed uporabe sredstava za vezivanje.

Medicinska je pomoć pružena i napadnutom 55-godišnjaku, a isti je zadobio natučenja po glavi. U kontaktu s vlasnicom trgovine u koju je provaljeno, utvrđeno je da je iz trgovine otuđen iznos od 1.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u prisustvu dežurne socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Varaždin, maloljetnici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.", piše u izvanrednom priopćenju.

Komentari