izvjestila pu varaždinska

Rekordna zapljena droge u Varaždinu: za sada osumnjičeno petero ljudi, lanac ide sve do Albanije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2019. 09:24

Zadnja izmjena: 21.03.2019. 09:26

Nedavno samo izvijestili kako je PU Varaždinska zaplijenila rekordnu količinu droge ne samo na području naše županije već i na području zemlje. Radilo se naime o oko 500 kilograma droge, a tom prilikom uhićeni su 38-godišnjak s područja naše županije i 33-godišnji Crnogorac.

Policija je sada izašla s novim informacijama, a uz dvojicu navedenih muškaraca koji se sumnjiče za ''zločinčko udruženje'', uhićena su još trojica muškaraca ( 48, 43 i 41 godinu). Kako se sumnjiči, njih petorica su u razdoblju od najmanje kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke nabavljali,prevozili i preprodavali veće količine marihuane, te kemijske droge amfetamin.

Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno sa 38-godišnjakom s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja ostvario kontakte za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina. Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima.

Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se
istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za
potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio
droge organizirao prijevoz za Njemačku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer, 20. ožujka, dvojica od
navedenih starosti 48 i 43 godine, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom
nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke.

Komentari