oglasila se policija

Poginuli biciklist bio je državljanin Nepala: 'Građani, javite ako imate saznanja o vozaču!'

Objavljeno: 01.08.2021. 10:38

Zadnja izmjena: 01.08.2021. 10:54

Foto: ilustracija

Kao što smo kasno sinoć izvjestili, kod varaždinskog aerodroma je smrtno stradao jedan biciklist, drugi je ozlijeđen, a vozač osobnog automobila napusito je mjesto nesreće. Danas ujutro PU varaždinska oglasila se s izvanrednim priopćenjem za medije u kojem detaljnije pojašnjava okolnosti nesreće.

  • Biciklist koji je poginuo imao je 32 godine: "U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 31. srpnja oko 21.20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu smrtno je stradao biciklist starosti 32 godine. Očevid je obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima. Kako je utvrđeno očevidom, za sada nepoznatim osobnim vozilom upravljala je nepoznata osoba iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina."
  • Oba biciklista državljani su Nepala: "Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, te je prešao na biciklističku traku gdje je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je bez upaljenih svjetala i bez reflektirajuće odjeće ili prsluka u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala. Nakon udara u bicikl, biciklist je sa biciklom odbačen unaprijed kojom prilikom je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka također državljana Nepala, koji se prethodno pješice kretao u istom smjeru."
  • Bicilist je poginuo na mjestu događaja: "Pješak je", nastavlja policija, "Uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, dok je biciklist na mjestu udara zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo. Smrt je konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetništva tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Ozlijeđenom muškarcu medicinska pomoć pružena je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane."
  • Počinitelj je pobjegao: "Nepoznato vozilo i nepoznata osoba koja je prouzročila prometnu nesreću nije pružila pomoć ozlijeđenim osobama, te je napustila mjesto događaja prometne nesreće u nepoznatom smjeru."
  • Cesta je bila zatvorena više od dva sata: Državna cesta D-2 od prilazne ceste kupalištu Aquacity prema Varaždinu bila je zatvorena za sav promet od 21.40 do 00.10 sati zbog očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima.
  • Policija moli građane za pomoć: "Policijski službeni provode intenzivno kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja nepoznatog vozila i nepoznate osobe koja je izazvala prometnu nesreću i pobjegla s mjesta događaja. Ovom prilikom molimo sve građane, svjedoke koji imaju bilo kakva saznanja o prometnoj nesreći, nepoznatom vozilu i osobi koja je upravljala vozilom i napustila mjesto prometne nesreće da slobodno jave policiji na broj 192 ili 372-404."

Komentari