završen očevid

REZULTATI ANALIZE Podmetnut požar u Retro Baru

Objavljeno: 07.11.2016. 15:55

Zadnja izmjena: 07.11.2016. 15:58

Foto: Arhiva

Kao što smo već pisali, prošloga petka u ranojutarnjim satima izgorio je objekt Pučkog otvorenog učilišta Ivanec, gdje su se nalazili autoškola, prostori za držanje poduka i popularni Retro Bar. Prema upravo objavljenim rezultatima očevida, požar je bio podmetnut.

>> Ivanečki Retro Bar sinoć stradao u požaru

>> FOTO Dramatične slike požara i razmjera štete nakon sinoćnjeg požara u Retro Baru

Očevid su obavili vještaci za požare i eksplozive iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s policijskim službenicima i protupožarnim inspektorom PU varaždinske. Utvrđeno da je do požara došlo s vanjske strane uz istočni zid terase ugostiteljskog objekta s centrom požara na drvenoj sjedećoj garnituri, a koji je nastao djelovanjem otvorenog plamena. Plamen se potom proširio na drvenu stolariju i drvenu konstrukciju, zahvativši  krov terase, te na ostatak objekta čije je krovište u potpunosti izgorjelo a unutrašnjost objekta uništena.

Najkraće rečeno, požar je podmetnut izvana, šteta je ogromna a policija poduzima mjere i radnje kako bi pronašla počinitelja ovog kaznenog djela. Nadamo se da će i biti uhvaćen i da će se saznati tko je i zašto počinio ovo nedjelo.

 

Komentari