Detalji pljačke zlatarnice

S djevojkom detaljno pregledavao zlatni nakit, a idući dan po njega došao maskiran i s pištoljem u ruci

Objavljeno: 12.04.2016. 10:36

Zadnja izmjena: 13.04.2016. 14:43

Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu započelo je suđenje 27-godišnjem Osječaninu Robertu Flačeru kojeg se sumnjiči za pljačku zlatarnice Dominik u Čakovcu.

Naime, pljačka je se dogodila 25. ožujka prošle godine, a Flačera se sumnjiči da je maskiran uz prijetnju pištoljem ukrao zlato u vrijednosti od 1,137.000 kuna.

Da je baš on u pitanju, posumnjala je djelatnica zlatarnice koja je dan prije pljačke primijetila da su mladić i djevojka čak 40 minuta razgledavali gotovo sve artikle iz zlatarnice.

Djelatnica bila u šoku


- Istu večer djelatnica je bila u šoku i nije mogla pričati. Kasnije je poslala SMS čiji je sadržaj bio da idući dan pogledamo snimke nadzornih kamera od prijašnjeg dana. Sumnjivi su joj bili mladić i djevojka u zlatarnici zadržali čak 40 minuta - rekao je Izidor Sever, vlasnik zlatarnice Dominik.
Idući da oni su pogledali snimke nadzornih kamera i povezali su da se radi o istom mladiću.

- Pogledali smo snimke nadzornih kamera i 250 posto siguran sam da se radi o istoj osobi. Što se tiče konstitucije, hoda, očiju, a razbojnik je u vrijeme razbojništva ušao kao da je 120 puta dotad bio u zlatarnici. Na glavi je imao dvije marame te kapljaču - dodao je Sever.

Iz zlatarnice je nestao tako sav zlatan nakit, oko 1.200 kuna, dok srebrni i nakit od mesinga nije ni diran. Zanimljivo je da potonja zlatarnica nije bila osigurana pa je vlasnik ostao oštećen za nešto više 1,1 milijun kuna.

Ne smatra se krivim

Iskazu vlasnika zlatarnice prigovorio je branitelj optuženog Flačera koji je također prije početka javne rasprave istaknuo da ni jedan dokaz ne ide u prilog tome da je Flačer počinio kazneno djelo razbojništva.

Flačar koji će se braniti na kraju kaznenog postupka danas je istaknuo da se nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret. S druge strane državno odvjetništvo vjeruje kako će tijekom postupka dokazati Flačerevu krivnju.

Komentari