loš završetak tjedna

Samo u petak i subotu na našim cestama ozlijeđeno je čak 7 osoba - najgore je bilo i Ivanečkom Vrhovcu

Objavljeno: 07.08.2017. 18:05

Zadnja izmjena: 07.08.2017. 18:09

Foto: Arhiva

Proteklog se vikenda na našim cestama dogodilo sveukupno 12 prometnih nesreća, a samo u petak i subotu zbilo se 5 nesreća sa 7 ozlijeđenih osoba. Od njih čak 3 stradale su u Ivanečkom Vrhovcu.

U petak ujutro oko 9 sati 70-godišnji mopedist je u Gornjem Knegincu izgubio nadzor nad mopedom i zadobio ozljede. U subotu je u Cargovcu šleper - kojega je vozio 54-godišnjak - ozlijedio 68-godišnju biciklisticu. Naime, vozač nije zatvorio stražnja desna vrata tovarnog sanduka, te su se ona u vožnji otvorila i ozlijedila biciklisticu. Istoga je dana u Brezju 38-godišnji vozač nakon  neopreznog ulaska u raskrižje udario u 39-godišnju biciklisticu - koja je nepropisno upravljala biciklom biciklističkom trakom lijeve strane kolnika Varaždinske ulice u smjeru Velikog Lovrečana.

Alkohol kriv za 2 nesreće

Čak 2 prometne nesreće s ukupno 4 ozlijeđenih prouzročene su alkoholom. U petak oko 7 navečer u Varaždin Bregu 40-godišnji vozač motokultivatora - bez dozvole, registracije i osiguranja - izgubio je nadzor nad vozilom, udario u zid i te se prevrnuo. Izmjereno mu je 3,16 promila alkohola. Alkohol je kumovao i nesreći u Ivanečkom Vrhovcu - izazvao ju je vozač koji je s 1,97 promila u krvi pretjecao u desnom zavoju te izletio s kolnika. Prednjim djelom vozila udario u betonski most i došlo je do rotiranja vozila te ponovnog udaranja u betonski stup javne rasvjete i betonsko metalnu ogradu. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Ivanec zbog rezanja lima i vađenja unesrećene osobe iz vozila. Osim vozača, ozljede su zadobili i putnici u vozilu starosti 24 i 21 godinu. Županijska cesta broj 2105 bila je gotovo 2 sata zatvorena za sav promet zbog očevida.

 

 

Komentari