na sigurnom je

Saznali smo što sada 'radi' vozač Audi TT-a i motora koji je u dva navrata ludovao cestama našeg kraja

Objavljeno: 26.06.2017. 13:36

Zadnja izmjena: 26.06.2017. 21:43

Foto: Arhiva

Svojim pogibeljnim vožnjama na našim cestama 21-godišnji K.F. izazvao je veliku pozornost i negodovanje naše javnosti - što su mnogi od naših čitatelja izrazili u svojim komentarima na našoj Facebook stranici.

>> FOTO Sudar motora i automobila kod obilaznice - i policijski presretač na mjestu događaja

Podsjetimo se, K.F. je prvo 11. lipnja sa svojim automobilom Audi TT bježao policijskom presretaču na relaciji Varaždin - Gornja Voća pa natrag do Marofa, gdje je na kraju jurnjave udario u policijsko vozilo i ozlijedio 2 policajca. Tada je varaždinski DORH donio rješenje o provođenju istrage zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i zbog ugrožavanja sigurnosti prometa. Ujedno mu je privremeno oduzeta dozvola za upravljanje motornim vozilom koja traje dok za to postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Povratak na motoru

No, K.F. se nije dao smesti, pa je već 15. lipnja sjeo na svoj motor i onda opet bježao policijskom presretaču. Pritom je prelazio s lijeve na desnu stranu kolnika, ugrozio pješake u Vidovcu koji su išli preko pješačkog, pretjecao kolonu vozila i napokon izazvao sudar na križanju jugozapadne obilaznice i Optujske ulice. Tada je opet uhićen i predan Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Ovaj put kazneno djelo zbog kojega je ispitan jest ugrožavanje sigurnosti prometa, ali mu je sada sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Prema tumačenju pravnih stručnjaka, ova mjera može trajati najdulje mjesec dana od dana lišenja slobode, uz mogućnost produljenja za još dva mjeseca iz opravdanih razloga, a zatim za još tri mjeseca za djela za koja se vodi redoviti postupak. Mi se samo nadamo da K.F. više neće sijati strah na cestama našega kraja.

Komentari