Život ih nije mazio

Sestre iz Novakovca napustila je majka - umrli su im baka i otac, a one danas imaju samo jednu želju

Život četiri sestre Majhen iz Novakovca kraj Varaždin život nije mazio. Dok su bile male, napustila ih je majka, a potom su umrli baka i tata. Razdvojene po udomiteljskim obiteljima čekaju dan kad će ponovno biti na okupu.
Objavljeno: 21.03.2019. 13:28

Zadnja izmjena: 21.03.2019. 13:40

Život četiri sestre Majhen iz Novakovca kraj Varaždin život nije mazio. Dok su bile male, napustila ih je majka, a potom su umrli baka i tata. Razdvojene po udomiteljskim obiteljima čekaju dan kad će ponovno biti na okupu. Kako bi se njihov san ostvario, udruga Zipka iz Varaždina pokrenula je humanitarnu akciju.

Provjereno donosi priču o sestrama kojima je kuća trenutno u raspadu, a za njih je to i dalje jedini dom. Za sestre Mihaelu, Klementinu, Barbaru i Luciju to je mjesto najljepših uspomena. Nakon smrti bake, Mihaela je shvatila kako mora brzo odrasti. - Nije baš bilo lako kada sam shvatila da je sve na mene palo jer sam najstarija. Znam da se moram brinuti o tati i sestrama. Kako će ići u školu i što će jesti. - rekla je Mihaela Majhen.

Za tatu, djevojke su imale samo riječi hvale, međutim jednog jutra 2014. godine, po treći put im je stao cijeli svijet, jer je tatu uzeo tumor na mozgu. Djevojke se žele vratiti u kuću koju često obilaze i održavaju je koliko mogu, ali obnoviti je tako da bude prikladna za život je nedostižno. Briga je to koju su preuzele članice udruge udomitelja Zipka iz Varaždina. - Jedna udomiteljica nam je stavila bubu u uho da bi bilo dobro da probamo tu kuću obnoviti i srediti, tako smo ušle u cijelu priču. - kaže Stana Vereš, tajnica udruge Zipka.

Pokrenule su akciju pod nazivom „Da kuća postane dom“. Učenici Elektrostrojarske škole u Varaždinu izradili su im promofilm, a svojim sudjelovanjem akciju je podržao i glumac Jan Kerekeš. Sestre Majhen još uvijek s nevjericom govore o cijeloj akciji i tome da će možda uskoro ponovno biti zajedno pod istim krovom. Do tada rade sve što mogu kako bi i one pomogle.

Komentari