podignuta optužnica

VARAŽDIN Student optužen za silovanje: "Ošamario me, rekao da sam glupa i sama kriva"

Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv studenta iz Varaždina A.R. za kazneno djelo protiv spolne slobode – silovanje. U optužnici su naime i iznijeti detalji optužnice, a između ostalih u njima stoji kako je optuženi maloljetnicu svojim vozilom doveo kući te...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.05.2019. 13:49

Zadnja izmjena: 17.05.2019. 14:47

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv studenta iz Varaždina A.R. za kazneno djelo protiv spolne slobode – silovanje.

U optužnici su naime i iznijeti detalji optužnice, a između ostalih u njima stoji kako je optuženi maloljetnicu svojim vozilom doveo kući u poslijepodnevnim satima 8. kolovoza 2018.godine u Varaždinu te je s njim imao spolni odnos protiv njezine volje. Kako dalje piše, nakon što ga je ona odgurnula, mladić ju je bacio na krevet i tri puta ošamario te rukom udario po stražnjici. Kako stoji između ostalog u iskazu maloljetne žrtve, ona je pristala s njim otići u sobu, ali mu je rekla kako nije spremna za spolni odnos jer ga još nikada nije imala, na što je, kako stoji u iskazu, on rekao da je glupa te kako je sama kriva što je došla u njegov krevet. 

''Radi se o konstrukciji žrtve''

U obrani okrivljenika pak stoji kako se radi ''o konstrukciji žrtve'' isprovocirane nakon što je prekinuo njihov odnos te kako je ona možda zaljubila pa ju je to povrijedilo. Kako je ustvrdio okrivljeni, nakon što je maloljetnica rekla da ne želi imati s njim spolne odnose, obukli su se i išli dalje, a u pogledu ozljeda na usnici žrtve, mladić je naveo ''da su grizli jedan drugoga kad su se ljubili''. 

Kako stoji u optužnici, proveden je i tjelesni pregled žrtve prilikom kojeg je dobivena informacija da se radilo o nasilnom činu penetracije u spolovilo prstima, te pokušaju penetracije spolovilom, kao i šamaranju po licu i po stražnjici te griženju usana. 

- Iako neposrednih saznanja o tome što se događalo kritične zgode u kući imaju samo okrivljenik i žrtva koja je detaljno opisala pod kojim okolnostima i na koji način nje došlo do spolnog kontakta, dok su svjedoci iskazivali o onome što su čuli od žrtve, kao i o vlastitom opažanju njezinog stanja poslije inkriminiranog događaja, kao i utvrđenje iz psihologijskog vještačenja, smatramo da nema razloga ne povjerovati u istinitost iskaza žrtve - stoji na kraju optužnice koju potpisuje zamjenica županijske države odvjetnice za mladež. 

 

Komentari