Prvo krađe, sad ubojstvo iz nehaja

Starica iz Hrašćice preminula od posljedica fizičkog napada lopova romske nacionalnosti

Objavljeno: 21.03.2016. 18:08

Foto: ilustracija

Izvijestili smo o nesvakidašnjem događaju koji se zbio u utorak, 15. ožujka, u Hrašćici. Naime, lopov romske nacionalnosti napao je 68-godišnjakinju i teško je ozlijedio. Starica je četiri dana kasnije od ozljeda preminula u Općoj bolnici Varaždin.

Zbilo se to kišnog utorka, a 68-godišnjakinji na vrata su pokucali dvoje pripadnike romske nacionalnosti i tražili da im da nešto za posjesti.

Brižna starica krenula je u kuhinju kako dvoje pripadnika romske nacionalnosti ne bi ostali praznog želuca. No, nije ni slutila koji je njihov plan.

Dobra duša

- Dobra duša od susjede je otišla je u kuhinju pronaći nešto, dok je muškarac ušao u kući i počeo krasti – rekla je susjeda 68-godišnjakinje. Starica je kasnije muškaraca zatekla u krađi, a ovaj ju je fizički napao. 

Kasnije se sakrio, počeo bježati, ali jedan od ukućana zajedno s još jednim građaninom, sustigao ga je u susjednom dvorištu i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Njegova partnerica je pritom pobjegla, a starica je u varaždinsku Opću bolnicu prevezena s ozljedama opasnim po život.

Četiri dana kasnije, u subotu preminula je od ozljeđivanja 38-godišnjaka.

- I ovako je bila slaba, a sada je izgubila životnu bitku. Strašno je to što se dogodilo. Ne znam što se to događa u posljednje vrijeme – rekla je susjeda preminule starice. 

Građani se žale

Na ponašanje pripadnika romske nacionalnosti u posljednje vrijeme dobili smo mnogo pritužbi građana. Osim što su im na meti bicikli, sve više u kasnim večernjim satima prosjače. 

- Sve je više Roma u centru Varaždina koji prosjače. Policija bi trebala riješiti taj problem -rekao nam je naš čitatelj, dok nam je čitateljica ispričala vrlo škakljivu situaciju u kasnim večernjim satima.

- Dizala sam novac na bankomatu i prišao mi je pripadnik romske nacionalnosti i tražio da mu dam nešto sitnog. Kazala sam mu da nemam, a on nije htio otići. I dalje je bio naporan i iskreno nije mi bilo baš svejedno - zaključila je naša čitateljica. 

Komentari