Starica predala laku strojnicu i streljivo

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 15.04.2015. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: fineartamerica.com

Starija ženska osoba iz Čakovca u utorak je dragovoljno predala 211 komada streljiva, 8 komada spremnika za automatsku pušku i jednu laku strojnicu.

Streljivo, spremnike i vatreno oružje preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te ih pohranio u prostorijama Policijske uprave međimurske do uništenja.

 - Podsjećamo kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“, koja građanima bez ikakvih sankcija omogućuje dobrovoljnu predaju  svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva nemojte čuvati kod kuće, ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji dobrovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva policiji, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak - ističi iz PU međimurske.

Dobrovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari