Informacije iz DORH-a

STRAŠNO Uhićen zbog prijetnje, povrede djetetovih prava i krivotvorenja isprava

Objavljeno: 18.08.2019. 15:11

Zadnja izmjena: 18.08.2019. 15:12

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1976.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje, pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo krivotvorenja isprave, pišu iz DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak 13. kolovoza 2019. ispred prodavaonice u jednom mjestu u okolici Varaždina, prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti.

Nakon što su zaprimili prijavu, policijski službenici su pretražili njegovu kuću te su ga uočili da izlazi iz obližnje šume zajedno s njegovo troje maloljetne djece. Osnovano se sumnja da se 43-godišnjak oglušio na zapovijed policijskih službenika da pristupi do njih te je pobjegao u šumu. Nakon što su ga policijski službenici sustigli i približili mu se na nekoliko metara, osnovano se sumnja da je 43-godišnjak u prisutnosti djeteta zaprijetio da mu se ne približavaju, ali su policijski službenici uspjeli svladati njegov daljnji otpor.

Postoji osnovana sumnja i da je 43-godišnjak od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. godine koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice izdane za drugo vozilo. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 43-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari