nesretni slučaj

Nevjerojatno! Strojovođe vagone na kolodvoru 'poslali' u betonski zid

Objavljeno: 24.10.2022. 12:46

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 12:56

U petak, 21. listopada, nešto poslije 16 sati u Čakovcu, na Željezničkom kolodvoru u Kolodvorskoj ulici, na 10-tom pomoćnom kolosijeku, namijenjenom za parkiranje i ostavljanje vagona i lokomotiva, zaposlenici Hrvatskih željeznica obavljali su preusmjeravanje teretne kompozicije.

Tom prilikom 47-godišnji strojovođa upravljao je radnom lokomotivom, kojoj je bila pridodana još jedna radna lokomotiva, kojom je upravljao 43-godišnji strojovođa. Pomoćnim kolosijekom broj 10, spomenuti strojovođe upravljali su radnim lokomotivama te ispred sebe gurali kompoziciju od 20 praznih teretnih vagona, koju su željeli preusmjeriti na deveti pomoćni kolosijek. Pošto skretnica između spomenutih kolosijeka, prethodno nije ručno prebačena, kompozicija se nastavila kretati 10-tim kolosijekom te su zadnji teretni vagoni udarili u završni betonski zid kolosijeka.

Nakon toga od siline udara zadnji i predzadnji teretni vagoni podignuti su djelomično u zrak, a što je uzrokovalo njihovo oštećenje, kao i oštećenje završnog betonskog zida. Opisani događaj nije prouzrokovao kašnjenje redovnog prometa vlakova.

 - Izvršenim alkotestiranjem strojovođa, koji su sudjelovali u događaju, nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, dok se kriminalistička istraživanja nastavljanju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice opisanog događaja - poručuju iz Pu međimurske. 

Komentari