službeno priopćenje

Sud oslobodio mladića kod kojeg je pronađena marihuana, DORH se žalio na odluku

Objavljeno: 26.01.2023. 08:31

Zadnja izmjena: 26.01.2023. 08:32

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. siječnja 2023., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1993.) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 7. siječnja 2019. u Ludbregu, u svojem automobilu držao gotovo 60,0 grama droge marihuane radi daljnje prodaje, a sud ga je oslobodio od optužbe s obrazloženjem kako se ne radi o drogi za daljnju prodaju već za osobnu konzumaciju.

Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje. Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe budući da je u postupku utvrđeno kako pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe (navedena količina je dovoljna za izradu barem 120 pojedinačnih doza dostatnih za višemjesečnu konzumaciju).

Komentari