Usvojena žalba

Sud prihvatio žalbu DORH-a i podignuo kaznu 74-godišnjaku za pokušaj silovanja

Objavljeno: 08.06.2024. 18:10

Zadnja izmjena: 08.06.2024. 18:26

Foto: Ilustracija/iStock

Visoki kazneni sud RH usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 74-godišnji hrvatski državljanin proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja silovanja i dva kaznena djela bludnih radnji te osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Okrivljeni 74-godišnjak je pravomoćnom presudom oglašen krivim da je u listopadu 2006. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Čakovca, počinio kazneno djelo pokušaja silovanja u hotelu u Opatiji na štetu jedne zaposlenice društva i da je u prosincu 2017. godine na radnom mjestu počinio kazneno djelo bludnih radnji na štetu druge zaposlenice društva, izvijestili su iz DORH-a.

Kako su dodali, drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva iz žalbe i utvrdio da je izrečena kazna preblaga pa je osudio okrivljenika jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine, od čega godinu dana bezuvjetno, a godinu dana uvjetno s rokom kušnje od četiri godine.
 

Komentari