24sata.hr

Suprug trudnice preminule zbog covida: Vjerujte mi da ne znam kako ću dalje

Objavljeno: 05.05.2021. 08:58

Zadnja izmjena: 05.05.2021. 08:58

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, trudna Natalija Borak (32) zatražila je hitni carski rez, nakon čega je jučer preminula. Bila je zaražena koronavirusom te je imala tešku upalu pluća. Novorođenče je stabilno.

Kako prenosi 24sata, njezin je suprug potpuno shrvan. - Vjerujte mi da ne znam kako ću dalje. Cijeli svijet mi se srušio u samo jednom trenu. Zazvonio je telefon i više ništa nije bilo isto. - rekao je njenzin suprug Mario Borak (35).

Natalija je iza sebe ostavila četverogodišnju kćer i novorođenče. - Prošlog utorka je bila kod svoje doktorice u Cestici i liječnica joj je rekla da ima laganu upalu grla. Poslušala joj je pluća i rekla da su uredna, ali joj je radi grla dala terapiju antibioticima. Kako joj se stanje nije popravljalo, predložio sam joj u petak da ode u Varaždin u bolnicu, ali je odbila. U ponedjeljak je teško disala i otišli smo njezinoj liječnici koja je rekla da mora ići u bolnicu - rekao je za 24sata Mario.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić izjavio je za 24sata kako je novorođenče dječak težine 2200 grama te je dobrog zdravstvenog stanja. Još se uvijek čeka nalaz testiranja na COVID-19. 

- Nakon porođaja ženi se stanje još pogoršalo. Počeli smo je oživljavati i sve smo radili po protokolu, ali unatoč svom našem trudu nije joj bilo spasa i žena je preminula - rekao je Kudelić.

Komentari