Sudi joj se za pokušaj ubojstva

'Supruga iz pakla' naglo se razboljela prilikom vožnje od Zatvorske bolnice u Zagrebu do suda u Varaždinu

Objavljeno: 18.03.2016. 18:19

Foto: Arhiva

Ruža Šimunković, poznatija kao 'supruga iz pakla' u požeškoj kaznionici služi trogodišnju kaznu za pokušaj ubojstva Varaždinca Ante Marijanovića, a na varaždinskom Županijskom sudu sudi joj se za još jedan pokušaj ubojstva. Na posljednjem ročištu Ruža se naglo se razboljela na putu do Varaždina.

Antu Marijanovića koji je pokojni, oženila je da on toga nije bio ni svjestan, kasnije ga je pokušala ubiti zbog novca i zbog toga služi trogodišnju kaznu.

Fatalna Ruža pronašla je novu žrtvu i njega je također pokušala ubiti zbog novca.

Vidovnjakinja

Ruža se u oglašavala i kao Vidovnjakinja Rajna, a Tihomil Buterin je nasjeo na njezinu spačku i zaputio prema Španjolskoj jer mu je ona savjetovala da povjeruje e-mailu koji je dobio od neke bane u kojem je navedeno da je naslijedio 12,7 milijuna dolara od obitelji koja ima isto prezime kao i on, a koja je stradala u tsunamiju na Baliju.

Tijekom puta omamljivala ga je sredstvima za smirenje i antidepresivima. Kad je zaspao u svom automobilu uz cestu kod mjesta Trnjava u Sloveniji, pokušala ga je prvo zadaviti konopcem, ali se na sreću probudio i istrgnuo joj konopac iz ruke. Zatim ga je udarila većim kamenom po glavi te na kraju zaprijetila i da će ga upucati iz pištolja, a sve s ciljem da se domogne oko 12 tisuća eura, koliko je sa sobom nosio u Španjolsku.

Buterin je uspio pobjeći, a u tom trenutku obližnjom je cestom naišao autobus koji je zaustavio pa je vozač nazvao policiju. Ruža se međutim sakrila u obližnjoj šumi pa su je slovenski policajci morali tražiti. Kad su je napokon pronašli, policajcima je ispričala da ju je Buterin pokušao silovati te da mu je ozljede nanijela u samoobrani.

Zbog tog nedjela sudi joj se na Županijskom sudu u Varaždinu.

Ružu su vozili od zatvorske bolnice u Zagrebu pa do Varaždina i ona se naglo razboljela. Kad su pravosudni policajci otvorili stražnja vrata, ležala je u poluzgrčenom položaju. Odnijeli su je do liječnika koju ju je kasnije pregledao i kazao da je sve u redu s njom. S njom je razgovor obavio i psihijatrijski vještak Nenad Horvat koji je ustvrdio da je raspravno sposobna.

Žalila se na uvjete u kaznionici

- Požalila se prije svega na komfor u Kaznionici u Požegi, na manjak medicinske skrbi koju tamo prima odnosno ne prima, a naročito se požalila na nekomfor tijekom prijevoza iz Zatvorske bolnice do Varaždina što joj je prema njenom tumačenju izazvalo sadašnje smetnje - rekao je Horvat.

No, ona se i dalje nije dala na raspravu.

Svoj iskaz na raspravi dao je i medicinski vještak Slobodan Macura koji tvrdi kako je u slučaju jače omamljenosti Tihomila Buterina prilikom gušenja konopcem mogla nastupiti i smrt.

Također svjedočio je policijski službenik Nino Popadić koji je sa psom tragao za Ružom, a sve je prilikom njezinog pronalaska upućivalo da se želi sakriti.

Komentari