tužna vijest

Sutra komemoracija i posljednji ispraćaj za preminulu varaždinsku liječnicu Janju Dumičić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.08.2017. 09:12

Zadnja izmjena: 06.08.2017. 09:18

Foto: Ilustracija

U 72. godini života preminula je ugledna varaždinska liječnica Janja Dumičić, specijalistica interne medicine, osobito za područje djelovanja  endokrinologija s dijabetesom. Komemoracija povodom smrt liječnice Janje Dumičić bit će održana u dvorani za sastanke Odjela za kirurgiju varaždinske bolnice u ponedjeljak, 7. kolovoza u 8 sati, a posljednji ispraćaj bit će istog dana u 13 sati na varaždinskom groblju.

Rođena je 2. srpnja 1946. u Varaždinu, a nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu i tamo obavljenog stručnog staža, cijeli svoj radni vijek, specijalizaciju i dodatne edukacije obavila je u Općoj bolnici Varaždin.

Rano se opredijelila za rad s bolesnicima s endokrinološkim bolestima, osobito dijabetesom. Zajedno s kolegama  prim. Želimirom Beerom, te liječnicama Karmen Kukolja i Dubravkom Dvoršćak, bila je dugogodišnja suradnica i ravnopravna  sudionica  rada dijabetološkog dispanzera. S kolegama je bila začetnica edukacije bolesnika sa šećernom bolesti o prehrani, dijetetskim mjerama, fizičkoj aktivnosti i  pravilnoj primjeni terapije šećerne bolesti. 

 

Komentari