Svjedok Božidar Kolarić: Žetko i Čengić vodili su Gradske bazene kao da su ih sami izgradili

Objavljeno: 19.05.2015. 11:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je nastavljeno suđenje u slučaju Bazeni. Svjedočio je gradski vijećnik Laburista Božidar Kolarić koji je istaknuo da su prvooptužena Natalija Žetko i drugooptuženi Čengić vodili Gradske bazene Varaždin kao da su ih sami izgradili.

Nakon svjedočenja Nikole Jozića i Velimira Mudrog, u utorak je red došao na gradskog vijećnika Laburista Božidara Kolarića.

On je u javnu ustanovu Gradski bazeni Varaždin stigao 2007. godine i radio je na održavanju. Istaknuo je da je plaćanje usluga restorana novcem za koji su se izdavali paragon blokovi, bila općepoznata stvar.

- Žetko i Čengić sigurno su znali da su se izdavali paragon blokovi iako je to bilo protuzakonito. Bez Žetko i Čengića nije se mogla kupiti ni šibica. Tako su svi znali gdje stoji novac i samo se izvlačilo - rekao je Božidar Kolarić koji je i trenutno zasposlenik Gradskih bazena Varaždin te sada radi na pripremi vode.

Kolarić je s nekoliko radnika bio na sastanku kod bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka 31. ožujka 2011. godine .

- Upozorili smo na probleme jer su Žetko i Čengić vodili Gradske bazene Varaždin kao da su ih sami izgradili. Treba dodati da su Žetko i Čengić pokušali spriječiti taj sastanak. Također imali smo tada dojam kaotičnog stanja u tvrki, a mnogi zaposlenici bili su na tabletama kako bi sve to podnijeli - dodao je Kolarić.

U slučaju Bazeni, kako tvrdi Državno odvjetništvo u optužnici, preko 278 studentskih ugovora pribavljeno je i tako izvučeno oko 1.300,000 kuna. Kolarić tvrdi da za to nije znao.

- Nisam znao za studentske ugovore. Bio je to sigurno odlično uhodan i organiziran mehanizam izvlačenja novca - zaključio je Kolarić.

Bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima, a suđenje se nastavlja u srijedu.

Komentari