detalji iz dorh-a

Telefonski prijetila ženi, sud joj zabranio kontakt. No, tu istu ženu je onda slučajno srela na ulici...

Objavljeno: 18.05.2023. 08:40

Zadnja izmjena: 18.05.2023. 08:50

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. svibnja 2023., provelo prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela nametljivog ponašanja.

Prema informacijama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 29-godišnjakinja krajem travnja 2023. godine u Varaždinu, dok joj je bila izrečena mjera opreza zabrane ostvarivanja kontakta, u telefonskom razgovoru uputila prijetnje oštećenici te da je 9. svibnja 2023., ponovila joj prijetnje smrću kod slučajnog susreta na ulici, kao i da je od veljače do svibnja 2023. godina poslala drugoj oštećenici veći broj poruka s uvredljivim i uznemiravajućim sadržajem. 

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila osumnjičenoj 29-godišnjakinji istražni zatvor. 

Komentari