Teško ozlijeđen desetomjesečni dječak iz Romskog naselja Parag

Objavljeno: 12.02.2011. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ilustracija

Desetomjesečni dječak iz međimurskog Romskog naselja Parag primljen je u srijedu kasno navečer u Županijsku bolnicu Čakovec s teškim ozljedama glave. Kako je dječak ozlijeđen još nije utvrđeno.

Njegovo ozljeđivanje uzburkalo je strasti između dvije mnogočlane obitelji u Romskom naselju Parag. Dječakova obitelj Balog optužuje susjede Oršuše da su oni krivi za dječakove ozljede, a Oršuši uzvraćaju - Balogi su alkoholičari i nasilnici i oni su krivi.

Dječakov djed Vid ispričao nam je da je njegov unuk u ponedjeljak bio na čuvanju kod susjeda i da se tada s njim nešto čudno počelo događati.

- Dječakova majka Štefica u ponedjeljak je zamolila susjedu Darinku da pripazi njezino dvoje djece dok ona kuha ručak. Uskoro je dotrčala njezina dvogodišnja kći i rekla da "mali" kod susjeda plače. Štefica je odmah otišla tamo i kad je pitala Darinku i njezinu majku što se dogodilo one su joj rekle da mu nije ništa. No, u utorak se nešto počelo događati s "malim". U srijedu poslijepodne mu je pozlilo i odvezli smo ga u bolnicu u Čakovec. Tamo nam je liječnik rekao da je "malome" pukla lubanja. Još sad se tresem od šoka - rekao nam je Vid Balog.

Njegovo svjedočanstvo šokiralo je susjede Oršuše. Optužili su dječakovog djeda da je lažljivac i alkoholičar i da izvrće istinu. Ispred obiteljske kuće Balogovih okupilo se više od 40 ljudi, članova obitelji Balog i Oršuš, koji su se glasno svađali i naguravali. Do tučnjave na sreću nije došlo, a svađu između dvije Romske obitelji riješit će PU međimurska koja radi na utvrđivanju svih okolnosti dječakovog ozljeđivanja.



Komentari