PROMETNE NESREĆA

Dvije prometne nesreće s ozlijeđenima kod Druškovca i u Ivancu

Objavljeno: 15.08.2021. 08:52

Zadnja izmjena: 15.08.2021. 09:00

Iz PU varaždinske javljaju kako su se jučer i rano danas dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama kod Druškovca i u Ivancu.

  • U subotu, 14. kolovoza oko 11.20 sati kod Druškovca, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 55-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.29 g/kg iz smjera Novaka u smjeru Koškovca. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku sletio u lijevi cestovni jarak te prednjim lijevim kotačem udario u betonsku cijev prilazne makadamske ceste. Vozilo se uslijed udara prevrnulo na desni bok. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

 

  • U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 15. kolovoza oko 1.50 sati u ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 29 godina upravljao je motociklom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i pod utjecajem alkohola od 0.66 g/kg, iz smjera Kaniže u smjeru Ivanečkog Naselja. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa kod ulice Petra Preradovića, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te noćnim uvjetima vožnje, u intenzivnom je kočenju izgubio nadzora nad upravljačem. Motocikl je pao na lijevi bok i u klizanju udario u rubni kamen središnjeg otoka, a potom u prometni znak. Motocikl se nakon toga zaustavio dok su vozač i 27-godišnja putnica, odbačeni na središnji dio otoka kružnog toka prometa. Pritom su oboje ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin. Njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Komentari