Alkohol, nepažnja, nepropisna vožnja...

Od petka četiri prometne nesreće s ozlijeđenima - u Varaždinu, L. Biškupečkom, N. Marofu i Sračincu

PU varaždinska

Objavljeno: 11.07.2016. 11:30

Zadnja izmjena: 11.07.2016. 11:35

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja, u 15:57 u Varaždinu ozlijeđen je 67-godišnji pješak. Upravljajući osobnim vozilom unazad u pješačkoj zoni u Ulici Ankice Opolski, 49-godišnjakinja je bočnom je stranom vozila udarila u pješaka.

Navedeni je bio utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,21 g/kg te je prelazio kolnik Ulice Ankice Opolski. Od udara je pao na kolnik i zadobio ozljede, a medicinska pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

S gotovo 2 promila autom u drvo

Muškarac starosti 48 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja, oko 20:40 u Lužanu Biškupečkom. Upravljao je osobnim vozilom iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,82 g/kg.

Prilikom izlaza iz lijevog zavoja vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je sišao udesno, van kolnika – u cestovni jarak i u šumu, gdje je prednjim djelom vozila udario u drvo te je od udara zadobio ozljede. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U Sračincu ozlijeđen biciklist

U petak, 8. srpnja, oko 21:30 u Sraćincu u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnjak. Mladić starosti 24 godine upravljao je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom upravljao iz smjera Majerja u smjeru Varaždina.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora započeo je skretati udesno, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je u zadnji desni dio osobnog vozila prednjim dijelom udario 15-godišnji biciklist, koji je zadržavao smjer kretanja.

Biciklist nije imao upaljena svjetla na biciklu noću i nije koristio zaštitnu kacigu. Od udara je biciklist pao na kolnik i zadobio ozljede.  Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

U N. Marofu mopedom u rubnik

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. srpnja, oko 18:35 sati u Novom Marofu. Muškarac starosti 32 godine upravljao je mopedom Varaždinskom ulicom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina.

Mopedom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prednjim kotačem udario u betonski rubnik i izgubio nadzor nad upravljačem te pao na kolnik. Uslijed pada zadobio je ozljede, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

 

Komentari