javlja čitatelj

Tko krade željezo s jednoga od najvećih gradilišta u županiji?

Objavljeno: 26.03.2022. 09:39

Zadnja izmjena: 26.03.2022. 09:39

Radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Arboretum Opeka su u punom jeku, no kako nam javlja čitatelj, nepoznat muškarac u prolazu s gradilišta krade željezne šipke.

Naime, javio nam se čitatelj koji je tijekom svoje šetnje poznatim Arboretumom u sklopu perivoja oko dvorca Opeke uočio zabrinjavajući prizor - nepoznati muškarac s mjesta gradilišta odnosi metalne šipke. 

Podsjetimo, radovi na dvorcu izgrađenom u 17. stoljeću koji propada posljednjih 50 godina odvijaju se u sklopu EU projekta "Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi" koji je vrijedan nešto preko 43 milijuna kuna. Skoro 30 milijuna kuna sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok razliku sufinancira Varaždinska županija kao osnivač škole.

U dvorcu će biti smještajni kapaciteti s 50 kreveta za učenike iz drugih dijelova Hrvatske, za predavače i pedagoško osoblje. U njemu će se nalaziti genetska baza sjemenja, laboratorij za ispitivanje kakvoće reprodukcijskog materijala te kakvoće biljnih ulja, vina, meda, tla, zatim centar za floristiku, učionica i praktikum za dendrologiju i dizajniranje vrtova, vinski praktikum i drugo.

Komentari