IZVIJESTILA PU VARAŽDINSKA

Traktorom bježao policiji u Sigecu Ludbreškom - dobio kaznu od 47.500 kuna i zatvor

Objavljeno: 09.08.2021. 11:11

Zadnja izmjena: 09.08.2021. 11:12

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

U subotu u večernjim satima na državnoj cesti D-2 kod Sigeca Ludbreškog, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, uočili su traktor kojim je upravljao 55-godišnjak, koji je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tom su ga prilikom pokušali zaustaviti, no isti nije postupio po naredbi policijskih službenika već je traktorom skrenuo udesno u ulicu Augusta Šenoe te potom u ulicu Matije Gupca, protivno prometnom znaku. Nakon što je zaustavljen, uhićen je i doveden u Policijsku postaju gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.02 g/kg. Također, upravljao je za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova.

Navedeni je u nedjelju doveden sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju do 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 47 500 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 24 mjeseca.

Komentari